Audierile candidatei la funcția de judecător la Curtea Supremă din Statele Unite, Amy Coney Barrett au fost dominate de problema sistemului de sănătate, mai ales a asigurărilor de sănătate. Cum nu pot bloca numirea candidatei președintelui Trump, democrații din Comisia juridică a Senatului folosesc cele patru zile de audieri pentru a ataca politica republicană, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. În penultima zi a audierilor, Barrett a evitat din nou să dea răspunsuri clare la o serie de întrebări legate de asigurările de sănătate, așa-numitul „Obamacare”, dreptul femeilor la întreruperea sarcinii, schimbările climatice, migrație, drepturile comunității gay și alte probleme controversate.
În general, răspunsul lui Barrett a fost că nu este corect să răspundă teoretic la cum ar putea judeca anumite cazuri concrete. Dar a promis că va judeca fiecare caz în parte, fără prejudecăți, în conformitate cu articolele Constituției, așa cum sunt ele formulate. Și fără a se lăsa influențată de credința ei religioasă profundă.
Democrații au criticat faptul că președintele Donald Trump și majoritatea republicană s-au grăbit să numească un candidat la locul vacant de judecător la Curtea Supremă fără să aștepte rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie, argumentând că numirea unui judecător pe viața ar trebui să fie prerogativa viitorului președinte, exprimând astfel, indirect, și voința electoratului american.
Pe fundalul pandemiei de coronavirus, democrații încearcă să demonstreze că numirea lui Barrett ar putea duce la anularea sistemului de asigurări medicale creat de administrația Obama, făcând ca zeci de milioane de americani să rămână din nou, neasigurați.
Dacă Barrett este confirmată, va fi cel de la treilea judecător pe viața la Curtea Supremă numit de președintele republican Donald Trump, cimentând astfel poziția dominantă a conservatorilor. Fapt important, cu posibile implicații imediate, după ce președintele Donald Trump a lăsat de înțeles că ar putea contesta în justiție rezultatul alegerilor din 3 noiembrie, în cazul unei înfrângeri.