Comisia juridică din Senatul american a încheiat joi audierea candidatei lui Donald Trump la Curtea Supremă

Amy Coney Barrett .

Senatul american se apropie de numirea lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, după ce Comisia juridică a încheiat joi audierea candidatei lui Donald Trump.

Ultima zi a audierilor a fost dominată de protestele Democraților privind graba cu care a fost audiată Coney Barrett. Democrații s-au plâns și de faptul că judecătoarea a evitat să răspundă la întrebări legate de transferul de putere după alegeri.

Trump a făcut presiuni pentru nominalizarea unui judecător care să ocupe locul vacant la Curtea Supremă după decesul lui Ruth Bader Ginsburg înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, și a spus că se așteaptă ca această Curte să decidă rezultatul scrutinului din cauza unei potențiale fraudări a alegerilor în urma numărului mare de voturi exprimate prin poștă.

Autoritățile electorale americane resping temerile lui Trump, spunînd că votarea prin corespondență are loc de decenii fără probleme în Statele Unite.

Dacă e confirmată de Comisia juridică, nominalizarea lui Amy Coney Barrett va fi votată la sfîrșitul lui octormbrie în plenul Senatului, unde Partidul Republican are o majoritate de 53 la 47. Și dacă Senatul votează numirea ei, Republicanii vor avea o majoritate de 6 la 3 la Curtea Supremă.