Arcadie Covaliov: În perioada aceasta dificilă, de fapt în toată viața, familia este raiul pe pământ!

Arcadie Covaliov

Jurnal săptămânal la Europa Liberă cu Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei.

S-a născut pe 29 august 1965, în satul Mînzătești, raionul Ungheni. De profesie este medic dermato-venerolog, fost șef al secției de dermatologie și venerologie a Spitalului din Sângerei. Actualmente este primarul orașului Sângerei.

Luni

Viața, dragi prieteni este o minune dată de bunul Dumnezeu, pentru asta îi mulțumesc tare mult Creatorului!, a 34 zi de luptă cu COVIDul, inamicul invizibil, dar și foarte perfid și principalul imprevizibil și Strașnic! Asta este părerea mea, nu din auzite, dar fiind pacient cu COVID....care după tratament parcă corect administrat de îngerii în alb, care fac minuni în aceste timpuri foarte neordinare și complicate cu greutate majoră pentru toată Omenirea.

La ora 6 deja eram în mișcare și exerciții de cultură fizică pe coridorul secției COVID 4, etajul 12, Spitalul Republican. Mă simt mai bine nu mai rău că ieri. Foarte important lucru pe care l-am realizat și este cert viața mea s-a împărțit până la COVID și după.... deoarece mi-a răsturnat total viața și este o minune dată de Dumnezeu, dar și trebuie să luptăm toată viața pentru ea! Sa o păstrăm ca ochii din cap! Ora 9 și 18 minute aștept vizita medicului curant.

Săptămâna trecută mă simțeam binișor și am dat testul de control COVID pe 13.01.2021 și a fost mare tristețea să aflu că a rămas Pozitiv, plus la asta la 3 zile diferența s-a ridicat de la normal la 24 proteina C eeactivă, motiv pentru care și astăzi mă aflu în staționar cu alt antibiotic.....și în continuare lupt....

Un lucru foarte important pe care trebuie să-l spun că în primul rând mulţumesc tare tare mult bunului Dumnezeu pentru că a permis să continui viața asta, care preț nu are și plecăciuni până la pământ îngerilor în alb, care miraculos rezistă în data la așa provocare irepetabilă, dar și dumneavoastră, dragi prieteni, lume Bună de pretutindeni, care necondiționat cu suflet și cu mare sfințenie m-ați încurajat, susținut prin Rugăciune....

Important: Am știut de ce boala este permisă de Dumnezeu, am știut că trebuie să ne rugăm când ne îmbolnăvim, am știut că boala e pentru păcatele pe care le avem, am știut și am știut....dar a venit momentul când trebuie să trăiești totul personal.....să fiu bolnav - pacient cu COVID și pas cu pas să îndeplinesc practic știu.... știu... știu...

Practic să îndeplinesc, dar să trăiesc asta ce cunoșteam....

Ora 10 și o minută, sunt sub medicație - picurătoare, îngeri în alb își fac treaba profesionist cu mila mare, medicii Ous Mariana, Alexa Zinaida, asistentele medicale și infirmierele, bufetierele și tot colectivul minunat a Spitalului Republican „Timofei Moșneaga" condus de un manager neîntrecut și deosebit Andrei Uncuța.

A fost medicul curant, pentru mâine marți sunt programat la analiza de control la COVID și Biochimia toată. M-am bucurat mult, mergem spre bine, mă simt mai bine...pas cu pas o să învingem coronavirusul....

De fapt, dragi prieteni, trecând prin calvarul acesta al COVID-ului realizez ceva mai profund: chiar dacă este afectat trupul nostru de COVID, este f important sa înțelegem Lecția: El, COVID-ul nu poate și nu are puterea să ne afecteze sufletul, spiritul, el, la rândul lui, devine, el - sufletul și este un călăreț iscusit și puternic, care conduce Trupul spre tămăduirea mult râvnită de noi pacienții!

Sufletul, Spiritul nostru, călărețul nostru este puternic și nemuritor prin comuniunea, legătură strânsă cu bunul Dumnezeu, prin munca asiduă, titanică zi de zi, pas cu pas de ajunge la asemănarea mult râvnită cu dreptul, cu atotputernicul, Dumnezeul nostru Iisus Hristos, Creatorul nostru, căci la naștere primim pe gratis chipul!

Ora 14 am terminat picurătoare,....

Merg să fac exerciții, să merg pe jos pe coridor.

Foarte important în perioada aceasta dificilă desigur că tot timpul de-a lungul vieții a fost și este un scut de ajutor familia, care este raiul pe pământ!

Inimă de mamă...Mama este totul în viața asta pentru noi, Ea ne da viață, adică prin ea bunul Dumnezeu face minunea: apariția noastră...In toată ziua o sun și vorbesc, mai ales acuma de pe 13.01 2021, mama seara a fost luată de urgență la spital - Inima a cedat, pe la 18 și 30 la mine a venit pozitiv Testul la COVID și Mama nu știa rezultatul, dar cred sută la sută că Inima a simțit și a cedat la ora 20 și 30 Urgența o ducea la spital, unde se afla și la moment. Slavă Domnului mai binișor, primește tratament.

Așa moment foarte dureros când stau în calitate de pacient și aud cum vecinului pacient cu COVID i se face rău într-o clipă și i se acorda primul ajutor, desigur mă rog Lui Dumnezeu, să-l ajute și să-l tămăduiască grabnic!

Despre familie mea, care este raiul pe pământ și care mi-au fost alături în orice clipă a vieții!

Marți

Virusul e bun de omorât, dar foarte greu de tratat, așa a spus o asistenta medicală. Astăzi e așa o mare Sărbătoare dragi prieteni, felicitări! Dar eu tot sunt în luptă pentru viața împotriva acestei urgii COVID, mă simt încă mai bine, am dat testul COVID-ului, am făcut analizele și fug rapid să fac cultură fizică, mișcarea este viață.

Un lucru foarte important trebuie să-l remarc... O lună stau la tratament și să nu vezi fața celor care te tratează numai ochii frumoși i-am văzut o pereche de ochi mai frumoasă una decât alta....dar fața? Mimica in discuție psihologică cu pacientul lipsește.... numai glasul... Ochii după care se ascunde o lume a îngerilor în alb, care fac la moment cu ajutorul Domnului minuni și nu ne scot din ghearele morții...și ne întorc la viață - minunea Domnului, darul Domnului.

Sunt liniștit nu sunt panicat, in așteptarea rezultatului Testului COVID, Vouă Domnului în toate, Sufletul Spiritul este înarmat cu puterea Domnului, care lucrează prin oameni - îngerii în alb și, desigur, toată lumea bună care atât de mult m-a susținut și mă susține în continuare în această luptă....

De familia mea, raiul pe pământ, nici nu mai spun, că a fost tot timpul departe de chii publici, dar a fost scutul nevăzut, care m-a ținut în puterea Domnului!

Este foarte important, am înțeles pronia lui Dumnezeu de ce?! E foarte simplu...a permis Dumnezeului meu să se atingă de mine, de trupul meu, ca să-l cunosc mai bine pe Dumnezeu, dar cum să-l cunosc prin păzirea Poruncilor Domnului!

De câteva zile practic de când dorm Noaptea liniștit, practic de când m-am îmbolnăvit n-am avut somn! Important.....1. Medicii tratează nu omoară, omoară și a omorât Inferența oamenilor iresponsabili de sănătatea personală, care este un dar de la Dumnezeu și suntem datori să-l păstrăm! 2. Indiferența iresponsabilă a autorităților in gestiunea Pandemiei....și de aici valul de minciună on-line, că virusul nu exista..., Dar iată eu pe propria piele îl simt ce urâciune, ucigașă, imprevizibila este....

Important eu sunt un pacient că toți pacienții, nu sunt medic acuma și nici primar pa patul bolii și tare mult îmi doresc ca toată Lumea sa fie tratată egal în calitate de pacienți.

Important pentru mine eu am înțeles de ce a dat COVIDul peste mine, una din cauze să mă mai opresc din activitatea - ultimul an de primărie, observ acuma că m-am epuizat. Desigur că nu regret nimic, activitatea publică mi-am asumat, rămân pe același meridian: Slujind oamenilor, slujim lui Dumnezeu...., Dar văd și înțeleg trăind lecția COVIDului, că trebuie să fie simfonie, armonie întru păstrarea sănătății care ne este dată în dar de bunul Dumnezeu!

Astăzi în discuție cu doamna doctor Alexa Zinaida am primit o lecție de optimism, de speranță, eu am întrebat-o ce vom face dacă analiza la COVID tot va fi pozitivă, la care doamna doctor mi-a spus că nu trebuie să ne gândim la rău numai la bine, analiza va fi bună fără COVID, la care eu i-am spus rușinat că „Da, așa e, va fi bună analiza, și eu așa cred!”

Speranța de la Dumnezeu tot timpul trebuie sa fie cu Noi...mai mult decât atât Eu mă simt, dragii mei Bine…

Miercuri

Bună dimineața, lume bună, astăzi m-am trezit la ora 5, rugăciune, sport, cvarț, prescură, aghiazma și Doamne ajută, o nouă zi cu viață - Minunea Domnului...

E clar că sunt sub impresia de aseară când a venit vestea rezultatului negative. Mulțumesc permanent Domnului, îngerilor în alb și la toată lumea bună care a fost alături.

În continuare aștept procedurile preconizate pentru astăzi și medicii mei scumpi să aud ce fac mai departe. Acuma liniștit o să citesc mesajele, gândurile dumneavoastră, dragi prieteni, după LIVE-ul de aseară, în care în continuare m-am împărtășit cu starea mea, fiindcă eu tot timpul am fost transparent și cum v-am arătat starea mea la o greutate tot așa v-am arătat și victoria noastră împreună cu dumneavoastră, cu ajutorul bunului Dumnezeu și a îngerilor în alb. Important am spus-o că LIVE-urile din timpul bolii au fost îndreptate, în primul rând, spre a preveni boala aceasta, urâciunea de virus, ucigaș ne văzut, sa nu se infectezi alți oameni, sa nu mai treacă nimeni această experiență pe care o trăiesc eu de pe data de 15 decembrie și iată am 35 de zile de luptă pentru viață. A fost ziua de externării din spital... Emoții pozitive......

Ce să vă spun, când am ieșit din spital afară pentru prima dată după 26 de zile de tratament la Spital și după 36 de zile de tratament de la debutul bolii desigur că am spus că tare este scumpă sănătate Preț nu Are și tare este scumpă viața pentru care noi trebuie să luptăm, să o trăim cuviincios cu Dumnezeu să fim, dar să fim cu dânsul și să-l cunoaștem e posibil numai prin trăirea poruncilor Domnului!

Frumoase și deosebite sentimente am trăit din prima clipă când oamenii deja îi vedeam din plin și nu numai ochii, am intrat încetul cu încetul în normalitate tot drumul până la Sîngerei, priveam și admiram cu alți ochi post COVID, tot ce a creat atât de minunat bunul Dumnezeu!

De fapt, viața mea după urgia aceasta, s-a împărțit în două: până la COVID și după COVID!

Eu cred că bunul Dumnezeu m-a lăsat în viața pentru o altă trăire, mi-a permis să mai am timp să corectez acolo unde este loc pentru mai bine și desigur să-l cunosc mai bine pe Dumnezeu, dar să-l cunosc am înțeles că pot da o fac numai prin a îndeplini poruncile Creatorului nostru!

Joi

M-am trezit și am realizat că am dormit ca niciodată, după 36 de zile, atât de dulce și de bun somn am avut, acasă!

A fost o zi cu exerciții, strictă îndeplinirea recomandărilor - medicația Medicilor, plimbare pentru prima dată la aer curat, o zi cu Soare afară, dar și în suflet, dăruită de bunul Dumnezeu.

Vineri

Iarăși m-am trezit dimineață după un somn foarte bun, mă simt mai bine, simt că se reîntoarce puterea organismului... Desigur mai am temperatura subfebrilă, plus minus, dar asta este un simptom din sindromul post-COVID .

Pentru toată lumea care citește aceste rânduri, o să mă bucur dacă o să se realizeze un lucru cert, virusul exista și este strașnic de perfid, imprevizibil.... și este foarte important, dragi prieteni să vă protejați cu vigilență și adresare rapidă la medic, după ce vă simțiți bolnavi și atunci șansele sunt maximale să rămânem în viață și fără consecințe serioase ....eu cred că în rezultatul mediatizării, care am făcut-o pe parcursul timpului de suferință, am obținut măcar un om care nu se va infecta, ori eu cred că cu Doamne ajută vor fi mai mulți!

Mulțumesc din tot sufletul Europa Liberă și în special neobositei, minunate și onorate doamne Valentina Ursu, pentru posibilitatea să vă mărturisesc duneavoastră, dragi prieteni, clipele trăite....

Ce înseamnă, de fapt, ochi frumoși? Acum, după spital, după 26 de zile de chin, știu sigur că cei mai frumoși ochi sunt cei plini de compasiune și dăruire!

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu gândul vostru bun și cu minunații specialiștii de la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, m-am făcut bine. Aici am văzut cei mai frumoși ochi din viața mea. Alese mulțumiri directorului spitalului, dl. Andrei Uncuta, Medicilor care m-au tratat - Mariana Ous, Alexa Zinaida, Tatiana Burda și colegului meu de facultate, Veaceslav Moisei. Plecăciuni pentru toate asistentele medicale, infirmierele, bufetierele și tot personalul spitalului! Sunteți minunați și vă rămân pentru totdeauna recunoscător!

Am rămas profund impresionat de profesionalismul medicilor, acasă am făcut cunoștință cu rezultatul tomografiei la plămâni( unde erau porțiuni până la 40-60-70 %) și am văzut că tabloul a fost mai sumbru decât am avut eu știință, m-au protejat, consolat, psihologic să nu cunosc adevărul și să trec mai ușor peste această năpastă.