SUA amenință cu noi sancțiuni firmele implicate în construcția Nord Stream 2

Statele Unite ale Americii și-au reiterat avertismentul la adresa companiilor implicate în proiectul Nord Stream 2, cerându-le să abandoneze imediat construcția gazoductului.

Într-o declarație a Departamentului de Stat american se spune că Nord Stream 2 este „o afacere proastă” pentru Germania, Ucraina și pentru aliații și partenerii SUA din Europa Centrală și de Est. „Această conductă este un proiect geopolitic rusesc îndreptat spre divizarea Europei și slăbirea securității energetice europene”, se spune în declarație.

Your browser doesn’t support HTML5

Cinci lucruri despre Nord Stream - 2

În ultimii doi ani, SUA au adoptat două legi împotriva entităților implicate în construcția Nord Stream 2. Legislatorii americani cer Casei Albe să continue regimul de sancțiuni împotriva firmelor care lucrează la controversatul gazoduct Nord Stream 2, gândit să aducă gaze din Rusia direct în Germania, prin Marea Baltică, ocolind Ucraina.

În ianuarie, nava rusească „Fortuna” a reluat lucrările de finalizare a construcției gazoductului Nord Stream 2, în apele daneze. Totodată, în ciuda criticilor crescânde, Germania a anunțat că planurile sale pentru proiect rămân „neschimbate”. Conducta este finalizată în proporție de 94%.