Paștele catolic și protestant: al doilea an la rând, în condiții de pandemie

Papa Francisc, Vatican, 4 aprilie 2021.

Creștinătatea catolică și cea protestantă au marcat al doilea and la rând Paștele în condiții de pandemie, cu restricții impuse în multe țări pentru reducerea amenințării la adresa sănătății publice a noilor tulpini de coronavirus. Accesul publicului fost limitat drastic la Vatican, unde Papa Francisc a oficiat slujba în Bazilica Sfântul Petru în prezența a aproxmativ 200 de credincioși.

Suveranul pontif și-a exprimat regretul că măsurile de combatere a pandemiei au afectat procesiunile religioase tradiționale, și s-a rugat pentru ca pandemia și suferințele să fie curmate curând, iar credincioșii să se poată ruga liber la Dumnezeu în lăcașele de cult.

În predica de Paște, Papa Francis a lansat un apel ca toată lumea să aibă acces egal a îngrijire și vaccinuri, un element „esențial” în lupta cu pandemia de coronavirus.

Totodată a reamintit că cei săraci și bătrâni sunt si cei mai loviți acum de consecințele pandemiei. Slujba s-a încheiat cu tradiționalul mesaj pascal „Urbi et Orbi”, pentru care însă Papa nu a ieșit în balconul Vaticanului, cum este tradiția.