Un nou val de îmbolnăviri cu noul coronavirus în Portugalia

Autoritățile sanitare din Portugalia au raportat peste 2.000 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore astăzi, o noua creștere a unui nou val de infecții cu varianta Delta, informează agenţia France Presse.

În Portugalia au fost raportate 2.362 de cazuri la o populaţie de 10 milioane, fiind cel mai înalt nivel de la mijlocul lunii februarie.

Peste jumătate din cazuri sunt în regiunea capitalei Lisabona, unde a crescut și numărul spitalizărilor.

Ultimele cifre arată, de asemenea, că varianta Delta, care a fost detectată pentru prima dată în India, a devenit tulpina dominantă în Portugalia.

Sperând să oprească răspândirea, guvernul a reintrodus măsuri de control a infecțiilor, cum ar fi reducerea orelor de funcționare a barurilor și restaurantelor din orașele cele mai afectate. Și există restricții la sfârșit de săptămână pentru călătoriile între regiunea Lisabona și restul țării.

Tot miercuri, premierul Antonio Costa a intrat în izolare în ciuda faptului că a fost complet vaccinat, după ce unul dintre asistenții săi a dat rezultate pozitive.

Peste 50% dintre portughezi au primit cel puțin o doză de vaccin și 32% au primit ambele doze. De la declanșarea pandemiei peste 17.000 de decese au fost înregistrate la pacienţii cu COVID și aproape 900.000 de cazuri în aceasta țară.