Veronica Platonov: Rezultatele alegerilor ne dau speranțe în ziua de mâine

Născută la 24 ianuarie 1982, magistru în economie (ASEM), lucrător bancar. Responsabilitatea, perseverenta și ordinea în tot ce o înconjoară sunt calitățile ce o caracterizează. Se simte împlinită în familia ei frumoasă, cu doi copii deștepți și bine educați (așa cum speră fiecare părinte).

Luni

În zilele de lucru deșteptarea este la 6.15, pentru a servi micul dejun împreună. Copii sunt matinali chiar și (îndeosebi) în weekend când se trezesc dis-de-dimineață. Fiul este în vacanță, așa că discutăm repejor ce trebuie să facă pe parcursul zilei (are de citit din cartea aleasă, teme la mate și română, etc). Cu domnița este mai complicat: îșî alege hăinuțele – “să se asorteze”, apoi ne „necăjim” un pic cu cosițele și fuguța la gradiniță.

Serviciul începe la 8.30. Azi am de întocmit câteva rapoarte, de făcut scrisori, ședințe, probleme, soluții – rutină.

Toată ziua mă macină o problemă...

Am fost duminică 11 iulie la secția de votare nr.140, iar acolo – supriză! Chiar la intrare un aviz: Intrarea cu copii strict INTERZISĂ!!! Dna Președinte a secției de vot nr.140 mi-a spus sa nu fac zarvă și mi-a arătat cu degetul la anunț. Eu solicit să scriu o plângere, iar ea mă trimite la CEC și la Primărie. Într-un final, sunt nevoită să îmi las fetița afară, sub supravegherea unei persoane necunoscute care zice că face parte din comisia electorală, pentru a-mi exercita dreptul meu de vot. În caz contrar nu pot vota. Sunt nevoită să mă duc să caut hârtie ca să scriu plângerea. Probabil crede că nu mă mai întorc. Un anunț aberant și discriminant.

La TV văd pe parsursul zilei mai mulți părinți, inclusiv politicieni, care intră în secțiile de vot cu copiii. Deci care e regula totuși? Un moft, o bătaie de joc, un gest umilitor față de noi ca părinți, nu mai zic de nedumerirea și lacrimile copiilor. Am depus plângere, nu doar la secția de vot. Aștept. Sper să fiu auzită! Schimbarea trebuie făcută de la fiecare dintre noi. Altfel – suntem pierduți.

Marți

Azi mă grabesc la muncă, vreau să ajung mai repede la birou. Avem mult de lucru azi – ca deobicei. Discuții și consultații cu colegii la telefon, ședințe online și multe hârtii, rapoarte. Avem o echipă bună. Suntem împreună de 15 ani - suntem cei mai buni!

În pauză alerg să cumpăr fructe copiilor. Încercăm să ne alimentăm sănătos pe cât este posibil.

Miercuri

Ne trezim devreme și cu dispoziție bună. A venit bunica să mai stea cu nepotul. Ca să nu se plictisească le găsesc ocupații pentru întreaga zi. Ajunsă la birou, muncim cu multă sârguință, deși e mare zăpușeală.

Diseară îl sun pe tata, viberul ne crează iluzia că parcă nu ne-am despărțit...

Realitatea însă e cam tristă. De 15 ani este plecat în Belgia, a muncit în construcții, a facut școală acolo, acum este tehnician cu acte în regulă. A plecat din lipsa unui job aici, acasă. Atunci această plecare a salvat situația. A sperat că lucrurile în Moldova vor evolua spre bine și va putea reveni, dar se pare că încă nu este momentul. Între timp a plecat la tata și fratele, a făcut facultatea acolo, tot în ecomonie. Nu știu dacă mai revine....

Seara se încheie cu o plimbare cu copiii. Sunt fericiți – acum au câte o bicicletă nou-nouță de la “Bubu” (bunelu).

Joi

Ziua începe gustos, cu o cafea amară. Merg la serviciu cu troleibuzul, azi iar troleibuzul e cam vechi – și e cald. Așa că decid să merg pe jos o parte de drum. La vale și bostanii se cotilesc.

Atâtea promisiuni au fost făcute locuitorilor orașului în campania electorală locală, multe se pare că au rămas doar pe hârtie.

Ziua de muncă a fost productivă...

Fiecare pe segmentul său încearcă să soluționeze cât mai rapid taskurile suplimentare apărute.

Seara am un mic respiro, pot să mă întâlnesc cu prietenele la un suc. Sunt conectată la maxim cu familia mea, iar copiii sunt pe prim plan 24/24. Mă strădui să îi uimesc cu ceva sănătos și gustos pregătit sau copt acasă. Ce frumos miroase în toată casa de la pâinea proaspătă scoasă din cuptor.... Dar avem nevoie periodic să ne întâlnim doar noi fetele, ca să ne mai bată vântul. O stare de armonie azi înseamnă: familie fericită, succes profesional și puțin timp pentru tine.

Vineri

Totată lumea s-a trezit devreme, mai puțin fiica. Ea se preface că doarme strâns. Ar vrea să rămână acasă cu badea (care e în vacanță), dar îi amintesc că e vineri și e zi de bazin la gradiniță pentru grupa Albinuțele. E un argument ce o ridică rapid din pat.

Ziua de muncă a trecut azi foarte repede...

Serile de vineri sunt preferatele mele, pentru că pot sta până târziu să citesc. Mi-am facut o listă lungă și cărțile stau cumințele și își așteaptă rândul. Prefer să citesc cărțile în limba originalului – română, rusă sau engleză, să simt mirosul de cerneală. Pasiunea cititului o bucură nespus pe mama.

E târziu. Mâine nu mergem la bunica ca de obicei. Vom face rapelul, trebuie să fim responsabili.

Mâine va fi o nouă zi. Rezultatele alegerilor ne dau mari speranțe în ziua de mâine!