Socialiștii vor contesta decizia instanței care a stabilit că Alla Darovannaia a răspândit informații false la adresa Alei Nemerenco

Partidul Socialiștilor spune că avocații săi vor ataca cu recurs decizia instanței de judecată în cazul colegei lor, Alla Darovannaia, care a fost obligată să prezinte scuze publice și să-i achite consilierul prezidențial Ala Nemerenco 24.600 de lei, după ce în februarie a spus că Nemerenco a primit ilegal diploma de master.

IPN notează că decizia judecătorească a fost luată de Judecătoria Chișinău, sectorul Centru, care a stabilit că socialista a răspândit informații false și defăimătoare la adresa Alei Nemerenco.

Socialiștii nu sunt de acord. „Subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice” – anume sub acest aspect trebuie privită hotărârea primei instanțe în cazul litigiului civil între Alla Darovannaia și Ala Nemerenco, a fost reacția PSRM. Socialiștii atrag atenția că afirmațiile colegei lor ar fi fost făcute în baza unui document oficial, semnat de Ministerul Sănătății.

Într-o reacție pe Facebook la decizia instanței, Ala Nemerenco spune că justiția, prin decizia sa, i-a reînviat speranța că țara va reuși să se refacă, statul va deveni stat și Parlamentul – Parlament.