Bulgaria a anunțat că își va întări granițele cu Grecia și Turcia

Ministrul bulgar al apărării Gheorghi Panaiotov, imagine de arhivă

Bulgaria a anunțat că își va întări granițele cu Grecia și Turcia cu un contingent între 400 până la 700 de militari din cauza temerilor că Europa va fi confruntată cu un val de imigranți din Afganistan.

Preluarea puterii de la Kabul de către Talibani a creat îngrijorare privind repetarea crizei migranților din 2015, când în Uniunea Europeană au ajuns mai mult de un milion de oameni care fugeau de război și sărăcie din Orientul Mijlociu. Mulți dintre ei au venit prin turcea urmînd așa-numita rută balcanică pentru a ajunge în țări ale Uniunii Europene.

„Presiunea la granița bulgară e în creștere, ceea ce înseamnă că guvernul trebuie să acționeze, și chiar asta face”, a declarat ministrul bulgar al apărării Gheorghi Panaiotov. Militarii îi vor ajuta pe polițișii și jandarmii de la graniță la constreirea de bariere și la operațiunile de supraveghere.

Președinția slovenă a Uniunii Europene a convocat în 31 august la Bruxelles o reuniune de urgență a miniștrilor de interne comunitari, la care se vor discuta măsurile de contracarare a unui nou val de migranți.