Cinci polițiști de frontieră au fost arestați preventiv în dosarul „mitei la Aeroport”

Aeroportul din Chișinău.

Cinci polițiști de frontieră au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în dosarul „mitei la Aeroport”. Alte șapte persoane au fost puse în arest la domiciliu tot pe 30 de zile, iar un polițist se află sub control judiciar. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, informează agenția IPN.

15 angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt cercetați în cadrul dosarului de corupție deschis la 23 iunie. Este vorba despre aproximativ 60 de încălcări ale legii, 38 dintre ele fiind de pretindere de mită. Dosarul a fost deschis în urma unor informații operative.

S-a constatat că angajați ai poliției de frontieră de la Aeroportul internațional Chișinău obțineau ilegal bani de la pasagerii care plecau din Moldova bănuiți că dețin teste PCR COVID-19 false. Polițiștii implicați sînt suspectați că au acceptat și primit sistematic de la acești pasageri sume între 50-100 de euro.

Erau solicitați bani și de la cetățeni străini care încălcau regulile de izolare. Contra unor remunerări ilicite, polițiștii nu întocmeau procese-verbale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a bolilor epidemice.