Victor Furtună a solicitat 30 de zile de arest pentru Alexandru Stoianoglo

Alexandru Stoianoglo, imagine de arhivă.

Procurorul de caz, Victor Furtună, a solicitat 30 de zile de arest pentru procurorul general suspendat din funcție, Alexandru Stoianoglo. Cererea va fi examinată vineri, 8 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Alexandru Stoianoglo, Vasile Gafton, a precizat pentru IPN că a contestat în contencios administrativ decizia Consiliului Superior al Procurorilor de desemnare a lui Dumitru Robu în calitate de procuror general ad-interim.

Procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut marți seara pentru 72 de ore, fiind dus la izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Stoianoglo a fost reținut într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

Suspendarea lui Stoianoglo a fost salutată de președinta Maia Sandu și partidul ei PAS, de guvernare, fiind crticiată însă de opoziția parlamentară de stânga drept începutul dictaturii și întoarcerea la statul capturat.