Bogdan Aurescu cere creșterea asistenței financiare pentru reformele structurale din Parteneriatul Estic

Imagine de arhivă.

Ministrul interimar de externe al României Bogdan Aurescu a anunțat că îi va informa pe șefii diplomațiilor europene despre criza aprovizionării cu gaze naturale din Republica Moldova, și îi va ruga să ajute Chișinăul să depășească această situație, informează Agerpres.

Potrivit lui Aurescu, pe agenda Consiliului de afaceri externe care se reunește la Luxemburg luni și marți, se află și o propunere susținută de România de a include în pachetul privind viitorul Parteneriatului Estic o mai mare coordonare în ceea ce privește dimensiunea de securitate. Șeful intermiar al diplomației de la București.

„Cinci din șase țări din Parteneriatul Estic au conflicte înghețate pe teritoriul lor și România a sugerat includerea acestor conflicte înghețate pe agenda Consiliului de afaceri Externe”, a explicat ministrul interimar de externe de la București, subliniind că este foarte important să se facă eforturi pentru o mai mare asistență financiară și tehnică pentru reformele structurale din Parteneriatul Estic.