Kremlin: noua strategie NATO față de Rusia demonstrează că Moscova a avut dreptate să taie relațiile cu Alianța

Emblema NATO.

Kremlinul spune că noua strategie NATO față Rusia demonstrează că Moscova a avut dreptate când a decis să taie relațiile cu Alianța Nord-Atlantică, relatează Reuters.

Miniștrii apărării NATO adoptaseră săptămâna aceasta un nou plan general de apărare împotriva oricărui potențial atac rusesc pe toate fronturile, refirmând obiectivul central de descurajare a Moscovei. Ceva mai devreme, Rusia a tăiat relațiile, închizînd misiunea sa diplomatică la NATO, după ce Alianța a expulzat opt ruși acuzați de spionaj.

„Nu e nevoie de dialog în aceste condiții și un asemenea concept NATO o confirmă încă o dată”, a declarat vineri la o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de Reuters. Peskov a adăugat că Rusia nu și-a făcut niciodată iluzii despre NATO, citez: „cunoaștem natura acestei alianțe, această alianță nu a fost creată pentru pace, a fost concepută, plănuită și creată confruntare”, citat închis.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg declara însă joi la Bruxelles că există încă modalități și canale de comunicare cu Rusia.