Agenții de informații americane se arată sceptice privind o concluzie corectă a răspândirii COVID-19

Agențiile de informații americane spun că s-ar putea ca niciodată să nu poată ajunge la o concluzie corectă dacă COVID-19 s-a răspândit prin transmitere de la animal la om sau printr-o scurgere dintr-un laborator de cercetare. Biroul Directorului de Informații Naționale din SUA (ODNI) a declarat într-un raport desecretizat emis vineri că o origine naturală și o scurgere de laborator sunt ambele ipoteze plauzibile pentru modul în care virusul a infectat pentru prima dată oamenii.

Raportul este o actualizare a unei analize comandată de președintele Joe Biden pentru a stabili dacă coronavirusul a provenit prin transmitere de la animal la om sau s-a scurs dintr-un laborator de cercetări de la Wuhan. Această analiză a descris agențiile de informații americane ca fiind împărțite în ceea ce privește originile virusului, dar analiştii nu cred că virusul a fost dezvoltat ca o armă biologică. China a rezistat presiunii globale de a coopera pe deplin cu investigațiile internaționale asupra pandemiei sau de a oferi acces nelimitat la secvențele genetice ale coronavirusurilor păstrate la Institutul de Virologie din Wuhan.

China a ripostat împotriva acuzațiilor că a gestionat greșit apariția coronavirusului, care a ucis 5 milioane de oameni în întreaga lume. O declarație a Ambasadei Chinei comuniste de la Washington a spus că raportul actualizat va submina studiul originii bazat pe știință și va împiedica efortul global de a găsi sursa virusului.