Igor Dodon a făcut apel la cetățeni să ajute cu bani pentru eliberarea din închisoare a Nataliei Ursachi

Imagine de arhivă.

Liderul socialiștilor, fostul președinte Igor Dodon, a făcut apel la cetățeni să ajute cu bani pentru eliberarea din închisoare a Nataliei Ursachi, pe care președinta Maia Sandu a refuzat să o grațieze pentru că nu și-a plătit datoria. „Haideți să ajutăm acea sărmană mamă cu cinci copii, care stă în închisoare pentru câteva mii de euro împrumutați", a scris Dodon pe rețele.

El a sugerat că refuzul lui Sandu de a o grația pe Ursachi ar da un semnal greșit societății, inclusiv în ce privește demografia, întrucât deținuta are cinci copii. „Dar nici măcar nu e vorba de tema demografiei aici, e vorba de elementara morală, de empatie, de atitudine sufletistă, pe care măcar uneori trebuie să o demonstreze și demnitarii insensibili din fotoliile înalte”, a mai scris Dodon.

În ajun, președintele Comisiei de grațiere de la președinția moldoveană, Ion Guzun, a explicat că cererea de grațiere a femeii a fost respinsă pentru că nu și-a plătit datoria de 8000 de euro și nu și-a recunoscut vina. Iar Minsterul Muncii și Protecției Sociale a declarat că toți copiii ei trăiesc bine, în cadrul familiei extinse.