R. Moldova finalizează procedurile de accesare a programului de 60 de milioane de euro oferit de UE pentru gestionarea crizei energetice

Natalia Gavrilița și Katarina Mathernova, Chișinău, 6 decembrie 2021.

Republica Moldova finalizează procedurile de accesare a programului de 60 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea crizei energetice, a declarat la Chișinău șefa guvernlui moldovean Natalia Gavrilița, la o conferină de presă comună cu Katarina Mathernova, directoare adjunctă la Direcția Generală pentru Vecinătate și Negocieri din cadrul Comisiei Europe. Mathernova a spus că speră ca acordul privind sprijinului suplimentar de 60 de milioane de euro să fie semnat curând, cu ocazia summit-ului Parteneriatului Estic.

Potrivit postului de radio Chișinău, oficialitatea europeană a adăugat că Bruxelles-ul are și un program adițional de 15 milioane de euro destinat grupurilor vulnerabile, care ar urma să intre în vigoare anul viitor. Katarina Mathernova și-a exprimat de asemenea speranța că în a doua jumătate a lui 2022, Uniunea Europeană va reuși să sprijine Republica Moldova și prin asistența macro-financiară.