Președintele american Joe Biden a inaugurat Summitul pentru democrație |VIDEO

Șeful administrației de la Washington a inaugurat Summitul pentru democrație, la care iau parte două zile la rând în regim virtual peste 100 de șefi de stat și de guvern, reprezentanți ai societății civile și lideri din sectorul privat din toată lume. Republica Moldova e reprezentată de președinta Maia Sandu.

„În fața pericolelor susținute și alarmante la adresa democrației, a drepturilor universale ale omului și în din toată lumea, democrația are nevoie de campioni”, a spus președintele Joe Biden în discursul de deschidere pronunțat la Casa Albă.

„Am dorit să găzduiesc acest summit pentru că aici în Statele Unite noi știm la fel de bine ca oricine că reînnoirea democrației noastre și întărirea instituțiilor noastre democratice au nevoie de eforturi constante”, a mai spus Joe Biden, citat de CNN.

Summitul pentru democrație se concentrează pe combaterea corupției, autoritarismului și pe promovarea drepturilor omului. E parte a unei teme pe care Biden a menționat-o frecvent după preluarea mandatului de la Casa Albă, temă potrivit căreia competiția globală secolului 21 este una definită de democrații versus autocrații, iar America are responsabilitatea de a face ca democrațiile să prevaleze.