Platforma DA îl acuză pe fostul președinte Igor Dodon de trădare de țară

Igor Dodon

Platforma Demnitate și Adevăr îl acuză pe fostul președinte Igor Dodon de trădare de țară și atentat la integritatea teritorilă a Republicii Moldova, după ce acesta l-a felicitat pentru rezultat alegerilor ilegale pe așa-numitului lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, se spune într-un comunicat al acestei formațiuni politice.

„Platforma DA așteaptă o reacție promptă de la autoritățile abilitate ale statului, atât în ce privește expunerile vis-à-vis de așa-zisa victorie a lui Krasnoselski în regiunea separatistă, cât și în privința acțiunilor anterioare ale lui Igor Dodon.

Lipsa de progres în dosarele care-l vizează pe Dodon sau tăcerea organelor trezesc suspiciuni rezonabile privind existenta unor înțelegeri ce țin de menajarea fostului lider PSRM”, se mai spune în comunicatul Platformei DA.

Fostul președinte moldovean Igor Dodon l-a felicitat pe Vadim Krasnoselski pentru „realegerea în funcția de șef al Transnistriei”, după ce liderul de la Tiraspol a câștigat cu aproape 80 la sută un al doilea mandat în fruntea regiunii separatiste. Asta, în timp ce autoritățile de la Chişinău au declarat așa-zisul scrutin de duminică drept ilegal și nedemocratic.