Orașul biblic Betleem celebrează al doilea ajun de Crăciun afectat de coronavirus

Imagine de arhivă: pelerini în Biserica Nașterii Domnului, Betleem, Cisiordania, 24 decembrie 2019.

Orașul biblic Betleem celebrează al doilea ajun de Crăciun afectat de coronavirus - cu oameni puțini și o vreme urîtă umezind sărbătoarea de vineri în tradiționalul loc al nașterii lui Isus.

Interdicțiile impuse zborurilor către Israel - principala intrare pentru străinii care se îndreapă spre Betleem, aflat în teritoriile ocupate din Cisiordania - i-au ținut departe pe turiștii din toată lumea pentru al doilea an consecutiv. Interdicțiile au menirea să încetinească răspândirea variantei omicron a coconavirsului, extrem de contagioasă, care a afectat sărbătoarea Crăciunului peste tot în lume. În schimb, autoritățile locale contează pe micile comunități creștine din Țara Sfântă ca să ridice spiritele.

Primarul Betleemului, Tony Salman, citat de Associated Press, spune că orașul e optimist că anul acesta sărbătoarea Crăciunului va fi mai bună decât anul trecut, când localnicii au stat în case din cauza restricțiilor. Slujba de Crăciun de la miezul nopții va fi oficiată de Patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa.