Maia Sandu, mesaj de Anul Nou: „Am repus Republica Moldova pe harta Europei”

În mesajul său de Anul Nou, președinta Republicii Moldova a vorbit despre realizările anului 2021, notând, între altele, reclădirea relațiilor de încredere și respect cu mai multe țări ale lumii. „Am restabilit bunele relașii cu vecinii: România li Ucraina. Am repus Republica Moldova pe harta Europei”,a spus Maia Sandu, care a adăugat că scena politică din Moldova a fost schimbată: „cei care au venit în politică doar pentru a se îmbogăți au părăsit spațiul public”.

În 2021 a fost începută și lupta împotriva corupției, dar „mai încet decât ne-am dorit și mai greu decât am presupus”, a mai spus șefa statului moldovean, subliniind ideea reformei în justiție.

Maia Sandu a menționat și eforturile autorităților împotriva pandemiei Covid-19 și le-a cerut din nou concetățenilor săi să se vaccineze.

Referindu-e la situația energetică, președinta Republici Moldova a spus că știe că facturile majorate la gaz și încalzire „sînt prea mari pentru veniturile modeste ale majorității cetățenilor”, dar a subliniat că guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate a reușit să compenseze parțial creșterea acestorfacturi: „nu este mult, dar este o dovada că statul poate și trebuie să-și ajute cetățenii în situații de dificultate”.

„Educația, cultura, știința sănt cheia unui viitor mai bun!”, a mai spus Maia Sandu în mesajul ei de Anul Nou: „vrem să construim un stat în care legile funcționează, serviciile publice sînt accesibile, iar oamenii muncesc onest și se pot mândri de munca lor. Un stat al solidarității, al prosperității”.