Cod portocaliu de COVID-19 la Chișinău, în regiunea transnistreană, raioanele Ialoveni și Taraclia și municipiul Soroca

Municipiul Chișinău, regiunea transnistreană, raioanele Ialoveni și Taraclia și municipiul Soroca se află sub cod portocaliu de COVID-19, iar alte 18 raioane sunt sub cod galben, a anunțat Ministerul Sănătății joi. Potrivit datelor citate de MOLDPRES, în prima săptămână a anului curent au fost înregistrate 3.688 de cazuri de COVID-19, în creștere cu peste 77 % față de ultima săptămână din anul trecut.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 continuă să crească în R. Moldova, ca și în alte țări europene, unde experții spun că de vină pentru noul val este tulpina mult mai contagioasă Omicron. Miercuri au fost confirmate în R. Moldova încă 1420 de cazuri, cu aproape 300 mai multe decât în ajun. Circulația tulpinii Omicron a fost confirmată în R. Moldova abia de câteva zile, neștiindu-se deocamdată cât de curând va deveni dominantă. Aceasta s-a întâmplat deja în țările din vestul și centrul continentului, confruntate, unele, cu cifre-record de infectări în aceste zile.

### Vezi și... ### Valul Omicron cauzează recorduri ale infectărilor în Europa

Datele MS arată că acoperirea națională cu o doză de vaccin este de peste 30%, iar cu schemă completă – aproximativ 29%, în total fiind administrate 1 798 876 de doze de vaccin., iar alte 18 raioane sunt sub cod galben, a anunțat Ministerul Sănătății joi. Potrivit datelor citate de MOLDPRES, în prima săptămână a anului curent au fost înregistrate 3.688 de cazuri de COVID-19, în creștere cu peste 77 % față de ultima săptămână din anul trecut. Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 continuă să crească în R. Moldova, ca și în alte țări europene, unde experții spun că de vină pentru noul val este tulpina mult mai contagioasă Omicron.

Miercuri au fost confirmate în R. Moldova încă 1420 de cazuri, cu aproape 300 mai multe decât în ajun. Circulația tulpinii Omicron a fost confirmată în R. Moldova abia de câteva zile, neștiindu-se deocamdată cât de curând va deveni dominantă. Aceasta s-a întâmplat deja în țările din vestul și centrul continentului, confruntate, unele, cu cifre-record de infectări în aceste zile. Datele MS arată că acoperirea națională cu o doză de vaccin este de peste 30%, iar cu schemă completă – aproximativ 29%, în total fiind administrate 1 798 876 de doze de vaccin.