Statele Unite spun că Rusia ar pregăti înscenări care să justifice o invazie rusească în Ucraina

Imagine generică

Statele Unite spun că Rusia ar pregăti înscenări care să justifice o invazie rusească în Ucraina. O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a spus că potrivit informațiilor americane Rusia a „pre-poziționat” un grup de agenți care să efectueze o operațiune de falsă agresiune în estul Ucrainei, pentru a crea un pretext pentru invazie.

Mai devreme, presa a relatat că Statele Unite au dovezi că agenții au fost antrenați pentru „război urban”, ca și pentru folosirea de explozivi pentru a efectua atacuri împotriva forțelor pro-ruse. Aceste informații „reflectă”, potrivit mediilor occidentale, declarația făcută vineri de guvernul ucrainean,care spunea că forțele speciale rusești pregătesc „provocări” împotriva militarilor ruși pentru a da vina apoi pe Ucraina.

### Vezi și... ### „Provocări” rusești împotriva Ucrainei prin Transnistria?

Reuters a citat o declarație că ținta unor asemenea acțiuni provocatoare ar putea fi militarii și munițiile rusești din regiunea transnistreană. Kremlinul a respins vineri ca „nefondate” informațiile despre presupusele provocări puse la cale de Rusia.