Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a cerut intensificarea eforturilor pentru păstrarea păcii

La Conferința anuală de securitate de la München, 19 februarie 2022.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a cerut intensificarea eforturilor pentru păstrarea păcii, în contextul temerilor legate de o invazie iminentă a Rusiei în Ucraina. Zelenski a făcut cunoscut că autoritățile de la Kiev se pronunță pentru o reuniune de urgență a așa-numitului Grupul de Contact Trilateral (GTC), înființat pentru găsirea unei soluții diplomatice la începutul conflictului armat dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși acum șapte ani în estul Ucrainei. Liderii occidentali susțin că Rusia, care a desfășurat zeci de mii de militari în apropiere de Ucraina și în Belarus , intenționeasă să lanseze un atac pe scară largă împotriva Ucrainei. neagă că a avea asemenea planuri.

„Ne pronunțăm pentru intensificarea procesului de pace. Sprijinin convenirea imediată a GTC și introducerea imediată a unui regim al tăcerii”, a scris Zelenski într-un mesaj postat pe Twitter. Acest mesaj vine după ce a doua sa conversație în două zile cu președintele Franței Emmanuel Macron, care azi a stat de vorbă la telefon și cu președintele rus Vladimir Putin.

Grupul de Contact Trilateral e alcătuit din Ucraina, Rusia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

### Vezi și... ### LIVE UCRAINA | Vladimir Zelenski a cerut convenirea de urgență a Grupului Trilateral de Contact