Personalul ambasadei americane de la Liov își va petrece noaptea din 22-23  februarie în Polonia din motive de securitate

Emblema Departamentului de stat american.

Personalul ambasadei americane de la Liov își va petrece noaptea din 22-23 februarie în Polonia din motive de securitate, după ce președinteele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să intre în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, generâînd temerea de o invazie pe scară largă.

Departamentul de stat de la Washington a explicat într-o declarație oficială că decizia a fost luată din cauză că situația din Ucraina „continuă să fie imprevizibilă” și se „poate deteriora pe neașteptate”. Ambasada fusese mutată la începutul lui februarie de la Kiev la Liov, în vestul țării, lângă granița cu Polonia.

Săptămâna trecută, președintele Statelor Unite Joe Biden s-a declarat „convins” că Rusia va invada Ucraina și una din ținte va fi capitala Kiev.

Pe 21 februarie, președintele rus Valdimir Putin a semnat un decret ordonând armatei să intre în Donețk și Luhansk, după le-a recunoscut ca state independente.

Departamentul de stat a precizat că personalul ambasadei va continua să revină la lucru.