Parlamentul Rusiei a ratificat acordurile de prietenie cu republicile separatiste din estul Ucrainei

Donbas - regiunile Donețk and Lugansk din Ucraina.

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, iar apoi și camera superioară - Consiliul Federației, au ratificat marți, 22 februarie, cu unanimitate de voturi, tratatele de prietenie cu teritoriile controlate de separatiștii din estul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a ignorat avertismentele occidentale și a anunțat pe 21 februarie că va recunoaște cererile de independență ale separatiștilor susținuți de Moscova care controlează părți din regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

Putin a mai spus că va trimite trupe în regiunile separatiste pentru a proteja civilii de atacuri - acțiuni pe care Occidentul le-a condamnat și despre care Statele Unite au spus că fac parte din încercările Moscovei de a crea un pretext pentru o invazie a Ucrainei.

Andrei Rudenko, un adjunct al ministrului rus de externe, a declarat agenției de presă RIA că recunoașterea Moscovei se referă la teritoriile pe care separatiștii le controlează în cele două regiuni. Rudenko, a mai spus că Moscova nu a vrut să rupă legăturile cu Ucraina, a informat RIA.

### Vezi și... ### LIVE UCRAINA | Statele Unite vor impune „prima tranșă” de sancțiuni împotriva Rusiei