Țările NATO din flancul estic au condamnat atacul lansat de Rusia dimineață împotriva Ucraina

Emblema NATO la intrarea cartierului general al Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles, imagine de arhivă.

Statele membre în Alianța Nord-Atlantică dinașa-numitul flanc estic au condamnat atacul lansat de Rusia dimineață împotriva Ucraina, președintele României Klasu Iohannis calificând acest atac într-o postare pe Twitter drept „o foarte gravă violare a legislației internaționale și a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

Premierul Cehiei Petr Fiala a spus tot pe Twitter că acțiunea militară a Rusiei a fost un „act barbar de agresiune”, un „act de agresiune absolut nejustificat împotriva unei țări independente, și care nu poate rămâne fără reacție din partea UE și NATO”.

Primul ministru polonez Mateusz Morawiecki a declarat: „Trebuie să răspundem imediat la agresiunea criminală a Rusiei împotriva Ucrainei. Europa și lumea liberă trebuie să-l oprească pe Putin. Consiliul European trebuie să aprobe astăzi cele mai aspre sancțiuni posibile”.

Iar șefa diplomației bulgar e Teodora Genciovska a afirmat de asemenea pe Twitter: „Condam cu putere agresiunea Militară a Rusiei contra Ucrainei. Acest act subminează suveranitatea și independența Ucrainei și constituie o gravă încălcare a legislației internaționale.”

### Vezi și... ### Rusia a invadat Ucraina | 392 bombardamente. 137 de persoane ucise, 316 răniți.