RFE/RL și-a suspendat operațiunile din Rusia

RFE/RL a început să transmită opentru audiențele rusești în 1953, și a avut o prezență fizică în Rusia din 1991, când a fost înființat biroul de la Moscova. (imagine de arhivă)

Radio Europa Liberă (RFE/RL) a anunțat duminică, 6 martie, că și-a suspendat operațiunile din Rusia după ce autoritățile fiscale locale au inițiat procedura de faliment împotriva entității ruse a postului noistru de radio. Reprezentanții Europei Libere spun că autoritățile din Rusia au inițiat procedura de faliment pe 4 martie, iar poliția locală „a intensificat presiunea asupra jurnaliștilor săi”.

Organizația menționează că atacurile recente asupra capacității RFE/RL de a opera în Rusia sunt doar „punctul culminant” al unei campanii de presiune de ani de zile împotriva postului de radio Europa Liberă/Libertatea.

Președintele Europei Libere/Libertatea Jamie Fly a declarat că postul nostru de radio își va extinde activitatea pentru audiențele rusești. „Vom folsi toate platformele posibișe pentru a ajunge la ei într-un moment cân au nevoie de jurnalismul nostru mai mult decât oricând