Peste 1 milion de persoane participă la Londra, la primul marș LBGT+ din 2019

Peste un milion de persoane s-au adunat în centrul Londrei pentru parada Pride, organizată cu ocazia celei de-a 50-a aniversări, prima care a avut loc din 2019, după amânările cauzate de pandemia de coronavirus.

Activiștii LGBT care au participat la primul marș Pride din Marea Britanie în urmă cu jumătate de secol au participat la evenimentul din 2 iulie, care a parcurs o parte din traseul original.

Aproximativ 30 000 de persoane au participat la marșul din 1972. Celebrități și politicieni, inclusiv liderul opoziției din Partidul Laburist, Keir Starmer, s-au alăturat evenimentului de aniversare a 50 de ani. Chris Joell-Deshields, directorul organizatorilor Pride in London, a declarat că drepturi și libertăți „importante” au fost câștigate din 1972, dar a adăugat că „mai sunt multe de făcut”. Primarul Londrei, Sadiq Khan, care s-a alăturat festivităților, a calificat-o drept o „zi frumoasă” de „unitate, vizibilitate, egalitate și solidaritate”.

Autoritățile îi îndemnaseră pe cei care participă la marș să facă un test COVID-19 înainte de marș, pe fondul unei creșteri dramatice a cazurilor în Marea Britanie.