Vladimir Bolea va asigura interimatul conducerii ministerului mediului

Vladimir Bolea este ministrul agriculturii și industriei alimentare din iulie 2022.

Ministrul agriculturii, Vladimir Bolea va asigura interimatul conducerii ministerului mediului. Potrivit unui ordin semnat de către prim-ministra, Natalia Gavrilița, Bolea va exercita, prin cumul, activitatea de ministru pe două portofolii până la numirea altuia.

Bolea va prelua mandatul fostei ministre a mediului, Iuliana Cantaragiu, care și-a anunțat demisia în data de 8 septembrie într-o postare pe facebook. Cantaragiu nu a anunțat motivele plecării din guvern, dar a precizat că a fost un an plin de reforme și acum cunoaște care sunt provocările și limitările care stau în fața ministerului.

La scurt timp după demisie, Cantaragiu a criticat acțiunile guvernării în raport cu ministerul mediului. „Îmi pare rău că se încearcă cu disperare să se transforme Ministerul Mediului în magazin de lemne. Mandatul și sarcina principală a Ministerului Mediului este de a proteja mediul și de a gestiona durabil resursele naturale, inclusiv cele forestiere și nu de a vinde lemne. Că în procesul de gestionare a fondului forestier, apar produse, precum lemnul de foc, care poate fi vândut, este o activitate secundară”, a scris Cantaragiu într-o postare pe Facebook.

Vladimir Bolea a fost învestit în funcția de ministru al agriculturii și industriei alimentare pe 8 iulie, fără ca anterior să fi fost făcute publice informații despre decretul de numire a acestuia sau despre demisia predecesorului său, Viorel Gherciu.