Ministerul a mai spus, citat de Reuters, că cercetările la fața locului continuă, iar două avioane de vânătoare F-16 au fost ridicate de la sol într-o procedură obișnuită în astfel de situații.
Oleg Kiper, guvernatorul regiunii sudice Odesa, a anunțat că drone rusești Shahed au lovit zona portului dunărean Ismail, esențial pentru exporturile de cereale ale Ucrainei.
„Infrastructura portuară și un bloc de apartamente au fost vizate de ruși”, a scris Kiper pe Telegram, adăugând că trei persoane au fost rănite. Kiper spune că atacul a avariat mai multe instalații portuare. Incendiul care a izbucnit după atacuri a fost stins de pompieri a precizat oficialul regional.
În cursul nopții, locuitorii zonelor românești de la granița cu Ucraina, în zona Dunării, au fost avertizați prin SMS despre loviturile rusești.
De la începutul războiului din Ucraina, aminteșe Europa Liberă România, locuitorii din zonele de graniță cu Ucraina ale județelor Tulcea și Galați au fost avertizați de mai multe ori privind prezența dronelor rusești în vecinătate, deasupra spațiului aerian ucrainean.
În 2023 au existat mai multe episoade în care resturi de drone rusești au fost descoperite pe teritoriul României.
În septembrie 2023, Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a protesta împotriva încălcării spațiului aerian al României de către drone rusești.
Tot în septembrie 2023, Ministerul Apărării a impus interdicții de zbor în nordul Dobrogei, pe un coridor de 30 de kilometri situat la granița cu Ucraina, după ce rămășițele a trei drone rusești au fost descoperite în județul Tulcea.
NATO, din care România face parte, a spus de mai multe ori că impactul din țările membre ale unor atacuri rusești asupra Ucrainei nu poate fi considerat atac deliberat asupra alianței. Asemenea incidente au mai avut loc și la granița Ucrainei cu Polonia. (MȚ)
📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te