Pod prăbușit parțial la Dresda, în estul Germaniei

O parte a podului s-a prăbușit în Elba, care traversează „Florența Nordului”, cum i se mai spune Dresdei.

Oficialii investighează motivul pentru care o parte a unui pod din estul Germaniei s-a prăbușit miercuri dimineață, perturbând o arteră majoră de trafic în Dresda și afectând sistemul de încălzire al orașului.

Nimeni nu a fost rănit când o secțiune a podului Carola a căzut în râul Elba, a declarat departamentul de pompieri din Dresda pe site-ul său. Echipele de intervenție au fost alertate cu privire la prăbușire puțin după ora 3 dimineața.

Automobiliștii, pietonii și bicicliștii care folosesc podul pentru a merge între „orașul vechi” și „orașul nou” au fost sfătuiți să evite zona. Traficul naval pe Elba este, de asemenea, întrerupt, afectând navele de marfă și navele turistice. Un tramvai circulă de-a lungul tronsonului de pod care s-a prăbușit.

Pe pod sunt în afara șoselei linii de tramvai și o punte pentru pietoni. Partea rutieră nu a fost afectată.

Serviciile de salvare se aflau miercuri dimineață la fața locului și lucrau la evaluarea pagubelor, luând măsuri pentru a preveni prăbușirea altor părți ale podului, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor, Michael Klahre.

Cauza prăbușirii încă nu este cunoscută.

Podul Carola este parte a uneia dintre principalele intersecții din Dresda. A fost finalizat în 1971 și poartă numele soției regelui Albert al Saxoniei.(MȚ)