În Belarus continuă protestele de stradă pentru a 11-a zi consecutiv. Miercuri seară, sute de oameni s-au adunat în fața Ministerului de Interne. În jurul clădirii erau masate forțe de ordine care însă nu au intervenit.
### Vezi și... ### Sancțiuni contra oficialilor belaruși: unanimitate în UELa Bruxelles miercuri, Uniune Europeană a anunțat că nu recunoaște rezultatele recentelor alegeri prezidențiale din Belarus și va impune sancțiuni împotriva celor implicați în frauda electorală și reprimarea protestelor de după scrutin. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, după un summit extraordinar ținut prin videoconferință de liderii celor 27 de țări membre.
Protestele din Belarus au fost provocate de alegerile prezidențiale din 9 august, câștigate pentru a șasea oară consecutiv de președintele Alexandr Lukașenka, căruia oficial i s-au atribuit peste 80% din voturi. Opoziția spune că alegerile au fost fraudate și a organizat proteste ample, care durează acum de 11 zile, însoțite și de greve în câteva mari întreprinderi.
Președintele Lukașenka a cerut miercuri Ministerului de Interne să prevină noi revoltele și să înăsprească controalele la granițe, pentru a opri ceea ce el crede că ar fi un influx „de arme și luptători” din exterior.
Premierul polonez Mateusz Morawiecki a reacționat afirmând că nu există niciun motiv de preocupare privind situaţia de la frontiera Poloniei cu Belarus, în timp ce preşedintele lituanian Gitanas Nauseda i-a cerut liderului belarus să nu recurgă la acţiuni pe care toți le-ar putea „regreta amarnic”.