A căutat FBI documente legate de arme nucleare la reședința lui Trump?

Polițiști și agenți ai Serviciului Secret la reședința de la Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump despre care Trump a spus că a fost percheziționată de FBI, Palm Beach, Florida, Statele Unite, 8 august 2022.

Fostul președinte american Donald Trump a respins drept „farsă” relatările că Biroului Federal de Investigații (FBI) ar fi căutat documente legate de arme nucleare atunci când i-au percheziționat reședința din Florida.

Trump a făcut această afirmație pe platforma sa de socializare Truth Social pe 12 august, la o zi după ce The Washington Post a relatat despre posibilul motiv al percheziției.

Fostul președinte a mai susținut că percheziția de luni ar fi putut fi folosită de oponenții săi democrați pentru a „planta” dovezi incriminatoare la reședința. Trump nu era în Florida în momentul descinderii FBI. El nu a oferit nici o dovadă pentru a-și corobora afirmațiile.

Nu este clar dacă la perchezițiile de la începutul acestei săptămâni de la reședința lui Trump Mar-a-Lago din Florida au fost ridicate documente legate de armele nucleare.

Ministerul american al Justiţie a cerut joi unui judecător să facă public mandatul care a autorizat percheziţia FBI la Mar-a-Lago, despre care Trump spune că a fost nejustificată şi motivată politic.

Această cerere înseamnă că publicul ar putea afla în curând mai multe despre ce anume au căutat anchetatorii în timpul acestei percheziţii fără precedent în casa unui fost preşedinte.

Percheziția a făcut parte dintr-o anchetă care urmăreşte să stabilească dacă Trump a scos în mod ilegal documente de la Casa Albă când a părăsit funcţia în ianuarie 2021, unele dintre acestea fiind considerate clasificate de către Departamentul de Justiţie.

Ministerul Justiţiei doreşte de asemenea să facă se facă publică lista obiectelor ridicate de agenții FBI. O sursă familiarizată cu cazul a declarat că FBI a ridicat aproximativ 10 cutii de la proprietatea lui Trump în timpul percheziției.

Este pentru prima dată că FBI percheziționează domiciliul unui fost președinte american, la fel cum este foarte rar ca mandatele de percheziție să fie făcute publice, pentru că asta ar putea îngreuna desfășurarea anchetei.