ABBA îi interzice lui Trump să-i folosească muzica în campania electorală

Membrii ABBA în 2022, la lansarea proiectului ABBA Voyage, la Londra.

Suedezii din ABBA, una din cele mai populare trupe pop din istorie, i-au cerut lui Donald Trump să nu le mai folosească muzica, după ce fostul președinte american a difuzat mai multe melodii ale lor și chiar a folosit imagini cu grupul la un miting electoral.

Trump, candidatul republican la președinția SUA, a folosit marți hituri precum Money, Money, Money, The Winner Takes It All și Dancing Queen la mitingul său din St. Cloud, Minnesota, statul american cu cea mai mare populație suedeză, a relatat ziarul Svenska Dagbladet, preluat the Guardian.

Campania a prezentat, de asemenea, imagini filmate cu membrii ABBA pe un ecran video mare de pe stadionul de hochei, alături de mesaje care îi îndemnau pe susținători să doneze.

Universal Music, casa de discuri a grupului suedez, a declarat că nu i s-a cerut permisiunea de a folosi muzica sau videoclipurile ABBA de către oficialii din campania lui Trump și că filmările de la eveniment trebuie „imediat demontate și eliminate”.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Împreună cu membrii ABBA, am descoperit că au fost difuzate videoclipuri în care muzica/videoclipurile ABBA au fost folosite la evenimentele lui Trump și, prin urmare, am solicitat ca această utilizare să fie imediat retrasă și eliminată”.

Ei au adăugat: „Universal Music Publishing AB și Polar Music International AB nu au primit nici o solicitare, deci nu a fost acordată nici o permisiune sau licență pentru Trump.”

Unul dintre membrii grupului, Björn Ulvaeus, ar fi declarat prin mesaj text agenției suedeze de știri TT: „Casa noastră de discuri Universal ia măsuri pentru a se asigura că acest conținut va fi înlăturat”.

Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad și Ulvaeus nu sunt primii muzicieni care au luat protestat față de utilizarea muzicii lor de către campania lui Trump.

Céline Dion a protestat împotriva utilizării piesei My Heart Will Go On la un miting de campanie în Montana, în timp ce Beyoncé i-a interzis lui Trump să folosească Freedom, melodia principală a campaniei rivalei sale democrate Kamala Harris, după ce aceasta a apărut într-un videoclip al campaniei Trump.

Campania Trump nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii, a scris Guardian. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te