Achetă penală și de serviciu după ce doi tineri din Soroca ar fi fost bătuți de politiști

Ministra de interne, Ana Revenco, a solicitat pornirea unei anchete speciale pe cazul polițiștilor de la Soroca bănuiți de agresiune fizică. De asemenea, spune că așteaptă acțiuni prompte de la conducerea Inspectoratului General de Poliție „pentru a verifica corectitudinea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către factorii de decizie de la Soroca”.

Pe 30-31 ianuarie, două grupuri de tineri s-au luat la bătaie într-o stație PECO. Când au ajuns polițiștii la fața locului ar fi participat și ei la încăierare. Responsabilii IGP au o altă versiune: cei agresați ar fi solicitat ca polițiștii să-i ducă acasă cu automobilul de serviciu. Polițiștii i-au transportat pe bărbați la inspectorat pentru documentarea cazului. Acolo, între polițiștii și cei vizați s-a iscat un conflict.

Procuratura Generală anunță inițierea unui dosar penal pentru fapte de tortură. „Colaboratorii de poliție au aplicat forța fizică față de cei doi bărbați, acțiuni care au continuat și după deplasarea acestora în incinta Inspectoratului de poliție Soroca”, se spune în comunicatul procuraturii.

Cazul a ajuns și în atenția proaspătului avocat al poporului, Ceslav Panico, care a anunțat că a inițiat un proces de investigație.