Un adjunct al procurorului general suspendat este urmărit penal

Moldova, Anticorruption Prosecutor Office

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a spus că adjunctul procurorului general - suspendat, Ruslan Popov, este urmărit penal de Procuratura Anticorupție pentru îmbogățire ilicită, transmite IPN.

Robu a mai spus că dosarul a fost pornit ca rezultat al analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate pe caz.

Presa a relatat că Popov a fost reținut sâmbătă dimineață, iar casa de la Mileștii Mici i-a fost percheziționată.

IPN a relatat sâmbătă că Adrian Bordianu nu mai este șeful interimar al Procuraturii Anticorupție. El a fost înlăturat de la conducerea instituției printr-un ordin semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu, la 7 octombrie.

Știrile vin la o zi după ce o judecătorie din capitală a decis să-l plaseze în arest la domiciliu pe 30 de zile pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, bănuit de mai multe fapte de corupție.

Stoianoglo a fost reținut la 5 octombrie în ceea ce el și simpatizanții săi au numit o răzbunare a puterii politice. Partidul de guvernământ PAS, al Maiei Sandu, susține că cercetarea lui face parte din efortul mai general de „curățenie” în sistemul judiciar din R. Moldova.