Administrația americană pentru Alimente și Medicamente: vaccinul Johnson & Johnson este sigur

Autoritățile de reglementare americane spun că un vaccin cu doză unică, fabricat de compania Johnson & Johnson (J&J), oferă o protecție puternică împotriva unor cazuri grave de COVID-19, în timp ce au fost publicate date încurajatoare despre eficacitatea vaccinului Pfizer / BioNTech, care este cel mai răspândit.

Oamenii de știință din cadrul Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) au confirmat miercuri, 24 februarie, că vaccinul Johnson & Johnson este sigur și este de aproximativ 66% eficient în prevenirea COVID-19 moderat până la sever și aproximativ 85% eficient împotriva celor mai grave cazuri.

Constatările vor fi dezbătute de consilieri independenți, iar apoi se așteaptă ca FDA să ia o decizie finală cu privire la acordarea autorizației de utilizare de urgență.

Vaccinul J&J oferă comoditatea unei singure injecții și poate fi păstrat la refrigerare obișnuită. Experții în sănătate sunt încurajați de cele mai recente date despre vaccinul Pfizer/BioNTech. Un sondaj britanic a arătat că generează un răspuns puternic de anticorpi la persoanele care au primit două doze și în urma unui test cu mai mult de jumătate de milion de persoane, confirmă că este foarte eficient în prevenirea bolilor grave chiar și după o singură doză.