Washington: Peste 75.000 de militari ruși uciși în războiul din Ucraina

Resturi umane și fragmente dintr-un elicopter militar rusesc doborât lângă Makariv, în apropiere de Kiev, 9 aprilie 2022

Peste 75.000 de soldați ruși - aproximativ jumătate din forțele trimise de Moscova pentru a invada Ucraina în februarie - ar fi fost uciși sau răniți, a declarat un deputat american, în timp ce Kievul și-ar fi intensificat contraofensiva pentru a recuceri regiunea Herson ocupată.

Reprezentanta Elissa Slotkin (democrată - Michigan), care a vorbit cu CNN după ce a participat la o ședință secretă cu oficiali din administrația președintelui Joe Biden, a declarat că cifra este „uriașă”. „Am fost informați că peste 75.000 de ruși au fost fie uciși, fie răniți, ceea ce este uriaș, au investit sume incredibile în forțele lor terestre și peste 80% din restul forțelor terestre sunt împotmolite și obosite", a adăugat Slotkin.

Numărul victimelor din rândul militarilor este secret de stat în Rusia chiar și pe timp de pace și cu atât mai mult nu sunt disponibile cifre oficiale actualizate cu privire la numărul morților din armata Moscovei în războiul din Ucraina. Cea mai recentă estimare a CIA a fost că 15 000 de membri ai forțelor rusești au fost uciși în lupte. Dacă se confirmă noile date, ele ar însemna pierderi grele pentru Rusia, în timp ce Ucraina continuă o contraofensivă în partea de sud a țării ocupată de ruși pentru a recuceri orașul strategic Herson.

Ministerul britanic al Apărării a declarat în buletinul său zilnic de informații la începutul zilei de 28 iulie că contraofensiva ucraineană din Herson a luat amploare.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Contraofensiva ucraineană la Herson ia amploare (Londra)