Ministerul american al justiției a trimit 200 de membri suplimentari ai forțelor de ordine la Kenosha, statul Wisconsin pentru a ajuta forțele locale să pună capăt protestelor violente din ultimele nopți. Preşedintele american Donald Trump, anunțase deja miercuri că va întări prezența poliției și a Gărzilor Naționale pentru a pune capăt „jafurilor'' comise la Kenosha, statul Wisconsin, unde doi bărbaţi au fost ucişi marţi, în cursul celei de-a treia noapte de proteste violente. Protestele au izbucnit după ce duminică, un tânăr de culoare a fost împușcat de mai multe ori în spate de polițiști albi. Nu este clar ce i-a provocat pe polițiști să tragă. Protestele de la Kenosha au degenerat în acte de violență și vandalism.
„Nu vom tolera jafurile, incendiile criminale, violenţa şi anarhia pe străzile americane", a scris preşedintele american pe Twitter, Trump este în plină campanie pentru alegerile prezidențiale din noiembrie la care speră să câștige un nou mandat iar în aceste zile are loc și Convenția Națională a partidului Republican. Aceasta se va încheia joi, cu discursul președintelui prin care va accepta nominalizarea drept candidat al partidului în alegerile prezidențiale, discurs pe care îl va ține de pe peluza Casei Albe. Confruntat cu un val de proteste împotriva discriminărilor la care sunt supuși americanii de culoare, proteste care de mai multe ori au degenerat în acte de violență și vandalism, Trump a încercat să se erijeze în liderul politic care apără „justiția și dreptatea”, care nu permite ca America să cadă în haos.
Reacționând la evenimentele de la Kenosh, contracandidatul lui Trump, democratul Joe Biden a ținut să-și exprime - compasiunea pentru familia victimei dar a precizat – tot într-un mesaj pe Twitter- că „ A te revolta împotriva brutalităţii este un drept şi o necesitate absolută. Dar a incendia bunurile publice nu înseamnă să manifestezi, ci este o violenţă inutilă".