Adolescenții moldoveni învață să țină conferințe după modelul american TED-Ed

Cele șapte eleve conferențiare ale programului TED din Moldova

Ilinca Măcureac este pasionată de științe și speră să facă o carieră în biologie. În prezentarea sa ea a vorbit despre felul în care percepem diferențele de gen.

Camelia Hodorogea își propune să facă o carieră în Moldova și a vorbit despre cât de important e să cunoști valorile locului în care trăieșt, spunîndi că tot ce avem nevoie există și acasă.

Bianca Raețchi, pasionată de psihologie și programare, a vorbit despre experiența ei de a scrie un discurs TED și despre lucrurile pe care le-a învățat pe parcurs.

Bianca Raețchi

Felicia Lungu a vorbit despre experiența ei în voluntariatul de mediu și despre felul în care a reușit să schimbe fața localității sale mobilizându-și vecinii să facă curățenie în sat.

Irina Iordatii a îndemnat adolescenții să nu le fie frică să fie ridicoli, pentru că naturalețea este singura cale de a învinge atunci când cenzura atacă onestitatea.

America House de la Chişinău a organizat o conferință din seria TED-Ed, în cadrul căreia șapte tinere și-au pronunțat în fața publicului expuneri în limba engleză pregătite pentru acest eveniment. Pentru majoritatea adolescentelor a fost prima experiență de prezentare a unui discurs în public.