Un cetățean moldovean a murit în incendiile de lângă Atena, confirmă autoritățile elene

Fabrica distrusă de incendii la Halandri, o suburbie a Atenei, unde a fost găsit cadavrul femeii care se presupune că ar avea cetățenie moldovenească.

Autoritățile elene au confirmat pentru misiunea diplomatică moldoveană de la Atena că persoana decedată în urma incendiilor de vegetație din apropierea capitalei Greciei este din Republica Moldova.

Agenția AFP a scris că trupul neînsuflețit al unei moldovence a fost găsit într-o fabrică afectată de incendii în localitatea Halandri de lângă Atena.

Potrivit agenției, este vorba despre o femeie în vârstă de 60 de ani. La locul incidentului, plin de scaune și mese arse, a fost depus în semn de omagiu un buchet de flori albe.

Anterior, la solicitarea Europei Libere, ministerul moldovean de externe a transmis că a luat act de relatările presei internaționale despre acest subiect și că se află în contact direct cu Ambasada de la Atena, urmând să revină cu precizări după ce va obține informații relevante.

Un amplu incendiu de vegetație care a izbucnit la 11 august amenință mai multe localități din nord-estul Atenei. Alimentat de vânturi puternice, incendiul a străbătut peisajul arid din nord-estul Atenei, distrugând zeci de case, mașini și întreprinderi în cele 10.000 de hectare de teren pe care le-a devastat.

Până în prezent, autoritățile grecești spun că cel puțin 66 de persoane, alături de alți cinci pompieri, au fost rănite în incendii și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Autoritățile elene au demarat anterior evacuarea a mii de locuitori din calea flăcărilor și au solicitat asistență internațională. La această cerere au răspuns mai multe țări ale UE, dar și R. Moldova.

În total, R. Moldova a trimis în Grecia 40 de pompieri și șapte unități de tehnică, care se vor afla în această țară până la 15 august, în cadrul unei misiuni coordonate de Uniunea Europeană.

Până în prezent, pompierii moldoveni au lichidat 7 incendii de proporții și au efectuat 17 misiuni de patrulare în zonele afectate.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te