Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Igor Dodon va participa la un grup de lucru comun cu Comisia Economică Eurasiatică care va examina cum poate fi pus în aplicare un memorandum semnat de șeful statului în aprilie ca Republica Moldova să devină membru observator al Uniunii Economice Eurasiatice dominată de Rusia.

Your browser doesn’t support HTML5

Agenda zilei cu Alexandru Eftode

Ministrul de externe Andrei Galbur se află în vizită în Suedia, una din țările donatoare pentru Republica Moldova

Din agenda internațională:

În Marea Britanie au loc alegeri parlamentare anticipate la care șefa guvernului conservator, Theresa May, speră să-și întărească poziția de negociere cu Uniunea Europeană a condițiilor Brexit-ului.

În Statele Unite, fostul director al FBI, James Comey, care a fost demis de președintele Donald Trump, va fi audiat de Comitetul pentru Informații din Senat în ancheta posibilelor contacte inoportune între anturajul lui Trump și Rusia

În Kazahstan, la Astana, are loc summit-ul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

La Bruxelles, Comitetul UE pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen va dezbate chestiunea violenței împotriva femeilor în țările candidate din Balcanii de Vest și în Turcia.

În Germania începe forumul Langenburg despre modul de viață sustenabil, printre participanți numărându-se prințul britanic Charles și fostul secretar general al ONU, Kofi Annan.