Astăzi în Moldova și în lume

Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, în Parlament, va avea loc audierea candidaților selectați la funcția de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică.

Your browser doesn’t support HTML5

Agenda zilei cu Radu Benea


Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova va prezenta rezultatele studiului sociologic „100 de zile de activitate a Guvernului Maia Sandu”.

Un grup de personalități ale vieții culturale, academice și politice din Republica Moldova va susține o conferință de presă cu tema „Soluții concrete pentru unificarea dreptei românești”.

Conferințe de presă au anunțat și liderul PD Pavel Filip, candidatul socialiștilor pentru fotoliul de primar al capitalei Ion Ceban și președintele Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, Sergiu Litvinenco.

Din actualitatea internațională:

La New York este prima zi a dezbaterilor la nivel înalt în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite, care vor continua cu Forumul politic pentru dezvoltare sustenabilă.

La Nur-Sultan, capitala kazahă, se încheie cea de a 4-a reuniune a președinților de parlament din Eurasia, dedicată, de asemenea, integrării și dezvoltării sustenabile a țărilor din Uniunea Economică Eurasiatică, cele de pe Drumul Mătăsii și din Uniunea Europeană.