Astăzi în Moldova și în lume

Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Consiliul Superior al Magistraturii și Comisia Electorală Centrală se întrunesc și ședințe.

Agenția de presă IPN și Radio Moldova organizează o nouă dezbatere publică, de această dată pe tema politicii externe, la care au fost invitași și parlamentari din toate fracțiunile.

Evoluția politicii externe a Republicii Moldova în ultimii 10 ani este tema unui studiu care va fi lansat de Asociația pentru politică externă.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale organizează o conferință de presă în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Din agenda internațională:

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, se află în vizită în Marea Britanie, unde începe astăzi reuniunea la nivel înalt a Alianței Nord-Atlantice, care marchează 70 de ani de la întemeiere.

Cu ocazia summit-ului NATO de la Londra au fost anunțate mai multe întrevederi bilaterale, între care cea a președintelui Donald Trump cu președintele Franței, Emmanuel Macron. O întrevedere separată între liderii Turciei, Marii Britanii, Franței și Germaniei va fi dedicată evoluțiilor din Siria.

La Moscova începe o vizită de două zile premierul Mongoliei, Ukhnaagiin Khürelsükh, care se va întâlni cu omologul său Dmitri Medvedev și cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin.