Ministrul Educației, Dan Perciun, a spus, joi, la lansarea oficială a „Săptămânii educației”, că discuțiile cu aceste companii au durat circa șase săptămâni. El speră că, în viitorul apropiat, și alți agenți economici se vor alătura proiectului școlilor model, care are și un slogan: „Este nevoie de o comunitate pentru a crește un copil”.
- Te-ar putea interesa și: Ministrul Dan Perciun a lansat „Săptămâna educației”
„Mulțumim companiilor care au răspuns apelului nostru. Când există voință și parteneriate, implicare, lucrurile se întâmplă și ceea ce pare imposibil, câteodată mai încet, câteodată mai repede, dar devine realitate”, a spus Perciun.
La sfârșitul lunii februarie, ministerul Educației a anunțat lista celor 35 de instituții care vor fi transformate în „școli model”. Conceptul prezentat de Dan Perciun include facilități ca sere inteligente pentru orele de biologie, terenuri de sport cu piste de alergare, zone de odihnă pentru elevi și profesori. Pentru elevii cu necesități speciale, școlile vor fi dotate cu rampe de acces, lifturi, blocuri sanitare adaptate și dispozitive de asistare.
- Te-ar putea interesa și: Sere inteligente și terenuri de sport multifuncționale. Ministerul Educației prezintă proiectul școlilor model
Ministerul Educației și-a propus ca rețeaua de școli model să fie creată până în 2025. Părinții care vor accepta să-și înscrie copiii la aceste instituții vor primi câte o indemnizație lunară de 1000 de lei pentru o perioadă de doi ani.
Suma de care au nevoie autoritățile din educație pentru dezvoltarea proiectului este de circa 70 de milioane de euro. Ministerul a identificat 14,5 milioane de euro, pentru anumite lucrări din acest an, și mizează pe suportul Băncii Mondiale și al altor parteneri străini, dar și locali.
📰 Europa Liberă este și pe Google News