Ajutorul UE de 140 de milioane de euro pentru țările Parteneriatului Estic se va împărți în funcție de cereri (Siegfried Mureșan)

Eurodeputatul Siegfrid Mureșan in studioul Europei Libere la Chișinău (foto arhivă)

Uniunea Europeană a decis luni să aloce 140 milioane de euro țărilor din Parteneriatul Estic pentru achiziționarea de echipament de primă necesitate în lupta cu pandemia de coronavirus dar banii vor fi împărțiți în baza cererilor înainte de țările vizate, a declarat pentru Europa Liberă eurodeputatul Siegfried Mureșan, vice președinte al grupului Popular European.

### Vezi și... ### Covid-19: UE alocă 140 milioane de euro ajutor pentru țările Parteneriatul Estic

El a apelat la guvernul de la Chișinău să trimită „cât mai repede o listă cu echipamentul necesar” dar a atras atenția că cererile trebuie să fie bine argumentate cu date care să reflecte nevoile reale ale spitalelor din țară.

În interviul cu Europa Liberă, Mureșan – care este și președintele comisiei parlamentare PE – R.Moldova, a precizat că acest ajutor nebirocratic european de 140 de milioane este în primul rând pentru echipament de protecție, ventilatoare și medicamente.

Comisia Europeană preciza luni că alte până la 700 de milioane de euro vor fi direcționate spre atenuarea impactului social-economic al crizei de coronavirus în țările Parteneriatului Estic.