Al 7-lea caz de coronavirus confirmat în România

Al șaptelea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba de o tânără din Timișoara, colegă a pacientului de 16 ani care a fost diagnosticat miercuri.

De asemenea, o româncă din Italia care a fost diagnosticată cu coronavirus este în carantină la domiciliu, alături de soțul și de fetița ei.

Ultimele informații aici. Liveblog.

Primul deces în Marea Britanie, ca urmare a epidemiei de coronavirus. În Franța, epidemia s-a extins acum în toată țara iar creșterea numărului de persoane infectate este „inevitabilă”, a constatat joi, președintele Emmanuel Macron. În Statele Unite, numărul deceselor a crescut la 12, sunt 200 de cazuri constatate de contaminare, în 20 de state iar vicepreședintele Mike Pence (care coordonează eforturile administrației de a combate sau limita epidemia) a recunoscut că nu sunt suficiente teste.

La nivel global, s-au înregistrat peste 92 de mii ce cazuri de infectare cu noul coronavirus. Peste 80 de mii sunt constate în China continentală. Tot la nivel global, peste 3 mii de persoane au murit.