Alegeri 2020: mai mulți candidați și-au lansat oficial campania - președintele Igor Dodon intră o lună în concediu

Președintele Igor Dodon, care candidează ca independent, susținut însă de fostul său Partid al Socialiștilor, și-a lansat oficial campania electorală în vederea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie cu un discurs în care a promis „ordine și stabilitate” și o politică echilibrată, cu importante accente sociale.

Totodată a anunțat că își ia concediu timp de o lună, pentru a face campanie electorală.

Potrivit sondajelor de opinie, principala sa contra-candidată rămâne, ca și acum patru ani, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritatea (PAS).

Maia Sandu și-a lansat și ea oficial campania cu un discurs în care a declarant că R. Moldova nu-și permite nici improvizație, nici corupție. Ea a îndemnat cetățenii să se mobilizeze pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, dacă vor să scape de sărăcie și hoție.

Tot vineri au mai intrat oficial în campanie electorală Violenta Ivanov, candidata Partidului Șor și Tudor Deliu din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Șase candidaturi au fost deja înscrise oficial de CEC, iar două (Dorin Chirtoacă și Octavina Țîcu) mai așteaptă să fie validate. În cursa electorală sunt înscriși acum oficial: Maia Sandu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon și Violeta Ivanov.

Pentru moment, în pofida numărului mare de noi infectări cu Covid-19, la Chișinău nu se vorbește despre o posibilă amânare a scrutinului.

### Vezi și... ### Record absolut: în R. Moldova încă 1022 de cazuri de COVID 19 și 16 decese