Alegeri americane: Congresul va continua să fie informat „în persoană” de amenințările la adresa scrutinului

John Ratcliffe, directorul Serviciilor de Informații americane.

Directorul Serviciilor de Informații americane, John Ratcliffe a acceptat să revină, fie și parțial, asupra deciziei de a nu mai oferi membrilor Congresului decât rapoarte scrise despre amenințările la adresa alegerilor prezidențiale din noiembrie. Potrivit președinților comisiilor pentru informații din Senat și Camera Reprezentaților, Ratcliffe a anunțat că va oferi și informații „în persoană” unor membri ai acestor două comisii.

### Vezi și... ### Democrații din Congresul american, șocați de decizia serviciilor de informații secrete de a raporta numai în scris

Pe 28 august, directorul Serviciilor de Informații anunțase că renunță la informări în persoană ale membrilor Congresului pentru că au fost scurgeri în presă după astfel de discuții. Un anunț care a provocat un val de critici din partea ambelor partide din Congres dar și în presa americană, Serviciile de Informații fiind acuzate să vor să ascundă publicului informații vitale legate de alegerile prezidențiale și eventualele amenințări la adresa acestora, mai ales din partea unor țări adverse, cum ar fi Rusia, cu o lungă istorie de tentative de a influența ultimele alegeri, din 2016.

### Vezi și... ### Doi rivali ai Americii se aliază: China și Iranul