Austria se pregătește de alegeri. Lupta panourilor electorale

Panouri electorale cu imaginea lui Sebastian Kurz, liderul Partidului Popular Austriac (ÖVP), actualmente, ministrul de Externe al Austriei. „Acum sau niciodată!”, „De data aceasta, Kurz.” 

Presa austriacă noteză că lupta politică s-ar da în special între două forțe politice. Partidul Popular Austriac, partid conservator, și Partidul Libertății din Austria (FPÖ), un partid de dreapta, al cărui lider este Heinz-Christian Strache (dreapta). Strache le promite austriecilor „Dreptate, protecție socială și un minim de existență mai mare”.

Lupta declarațiilor. În prim plan: „Islamizarea trebuie oprită!” . Pe imaginea din spate: „Islamul face parte din societatea austriacă”.

„Austria are nevoie de tempo și nu de tactică” - este lozinca Partidului „Forumul Noua Austrie” (NEOS) și a liderului formațiunii, Matthias Strolz. Majoritatea panourilor electorale sunt mobile și ușor de demontat. Localnicii spun că toată publicitatea electorală este scoasă imediat după alegeri. 

Pentru un loc în Legislativul austriac luptă și Partidul Verzilor (Die Grünen), condus de Ulrike Lunacek. „Europa începe în Austria. Noi suntem Verzii!”

„Fiecare copil este foarte bun. Aici sunt Verzii.” 

„Viitorul” este ceea în ce crede Partidul Social-Democrat Austriac (SPÖ) și liderul lui, actualul cancelar federal, Christian Kern. 

Un mic act de vandalism. Cineva i-a pus o țigară în gură actualului cancelar. 

Austriecii tot au un partid comunist (KPÖ). Unul dintre candidații înscriși în listele electorale ale partidului promite „Protecție socială și după alegeri. Pentru cei mulți cărora le rămîne puțin.”

În panoul din mijloc, un mesaj care trebuie citit printre rânduri: „Cine gândește verde însă alege roșu, în final ar putea primi albastru.” Verzii se referă, probabil, la posibilele coaliții care ar putea fi formate după alegeri. 

Primarul orășelului Gleisdorf din sudul Austriei își îndeamnă concitadinii să-l voteze partidul lui Sebastian Kurz: „Vă mulțumim pentru votul acordat”.

„Cine ar putea fi Cancelarul?”, o întrebare retorică de la ziarul „Kronen Zeitung”.

Publicitatea electorală pe autostrăzi este inexistentă. Doar pe drumurile naționale mai poate fi văzut câte un panou electoral. 

În centrele orașelor, în cazul dat orașul Graz, publicitate electorală este foarte puțină. Panourile pot fi văzute doar la unele intersecții sau lângă șantiere. 

Publicitatea electorală pe mijloacele de transport public este interzisă. 

„Tu ești democrația.” Publicitate socială care îndeamnă austriecii să participe activ în viața politică a țării.